- Daan&Dogs -
. 

Hondenuitlaatservice - werkwijze


 Groepswandelingen

 Van maandag t/m vrijdag zijn er 2 groepswandelingen per dag. De wandeltijden van de ochtendwandeling zijn tussen 10.00 en 12.00 en van de middaggroep tussen 13.00 en 15.00.

 Daan&Dogs heeft een mooi wandelgebied tot beschikking. Wij hebben een overeenkomst met Staatsbosbeheer voor de Seterse bossen in Dorst.

Tijdens het ophalen worden de honden voorzien van een halsband met penning en GPS-systeem. Dit GPS-systeem staat in directe verbinding met mijn telefoon. Mocht er onverhoopt iets gebeuren weet ik ten alle tijden waar de hond is. Gelukkig gebruik ik ze zelden maar een fijne geruststelling als ik met je dierbare bezit op pad ben.

 Eenmaal in het bos aangekomen zullen wij minimaal een uur gaan genieten, hier kunnen ze heerlijk rennen, spelen, graven en snuffelen, voor ieder wat wils. 

Uiteraard wordt er tijdens de wandelingen rekening gehouden met de samenstelling van de groep en passen we het tempo van de wandelingen eventueel aan of stoppen we vaker om even languit te kunnen liggen of rollen.

Als we moe en voldaan weer bij de bus aangekomen zijn, staat er voor de honden een lekkere bak met vers water klaar. Na eventueel te zijn afgedroogd gaan ze de bus weer in om weer huiswaarts te keren.


Kennismaking

 Lijkt de uitlaatservice iets voor jou en je hond, dan plannen we een kennismakingsgesprek. We maken dan kennis met elkaar en natuurlijk met de hond. Omdat je in de toekomst misschien de hond aan mij toevertrouwd vind ik het erg fijn om jullie te leren kennen.

Tijdens dit gesprek zullen we alle belangrijke zaken bespreken en kun je alles vertellen over de hond. Samen zullen we dan bepalen aan de hand van jullie wensen en het karakter van de hond welke wandelingen het beste bij jullie zou passen.

 Indien jullie gebruik willen maken van de uitlaatservice sluiten we het gesprek af met het invullen en ondertekenen van het inschrijfformulier en de algemene voorwaarden.

Nu is de hond klaar voor zijn eerste Daan&Dogs-wandeling, deze eerste proefwandeling is gratis. Zo kunnen we bekijken of mijn service echt bij jullie past en natuurlijk ook heel belangrijk, of de hond er plezier aan beleeft.


 De Daan&Dogs Hondenbus

Bekijk hieronder het filmpje voor een uitgebreide rondleiding door de bus.


 Daan&Dogs vervoert uw geliefde viervoeter in een veilige en professionele bus. Deze bus beschikt over stevige inbouw benches, 2 elektrische ventilatiesystemen, led-verlichting en thermo-hydrometer.

De bus is uitgerust met al het denkbare wat we tijdens en na de wandelingen nodig zouden kunnen hebben voor de juiste verzorging van uw huisdier. Een kleine greep uit wat we zoals bij ons hebben tijdens de rit.

* Handdoeken, voor het afdrogen van de honden

* Jerrycan van 15liter met vers drinkwater

* Drinkbakken

* Emmer vol met koekjes

* Lijnen waarmee de honden tijdens de wandeling even aangelijnd kunnen worden

* Lange lijnen, van 10meter, voor extra controle bij het loslopen of trainen met hier komen

* Loopplank, indien wegens lichamelijke klachten de hond de auto niet in kan/mag springen

* EHBO-set, zodat indien nodig direct eerste hulp verleend kan worden

* Badjassen voor de viespeuken onder ons

* Koelmatten, in de zomermaanden voor extra verkoeling in de bus

* Thermo & fleecedekens, tijdens de wintermaanden voor de koukleumen

* Schoonmaak & ontsmettingsmiddel, voor ongelukjes in de bus

* Mobiele douche, voor de echte varkentjes


Overige zaken 

 Wij wandelen door weer en wind, daardoor kan het zijn dat de hond tijdens de wandeling vies wordt. Ik zal proberen de honden zo schoon mogelijk thuis af te geven, maar sommige honden weten altijd de plassen in het bos te vinden. Daarom is het handig ook thuis nog een extra handdoek bij de voordeur klaar te leggen zodat ik ze eventueel nog extra keer kan afdrogen. Ondanks de mobiele douche die alleen voor de extreme gevallen gebruikt wordt, denk aan het rollen in een kadaver of mest, kan het dus zijn dat de honden niet altijd even schoon terug komen.


Pups mogen mee vanaf 12 weken, indien de hond volledig ingeent is. Tijdens het kennismakingsgesprek zal ik een inschatting maken of jullie pup al geschikt is om op deze leeftijd mee te wandelen. Omdat jonge honden nog geen volledig uur mee mogen lopen vanwege de ontwikkeling van hun gewrichten, heb ik een bolderkar of draagzak ter beschikking zodat ze tijdens de wandeling kunnen rusten.


Heeft je hond medicijnen nodig of is het fijn als jouw hond na de wandeling nog gevoerd wordt?  Ook dit behoort bij ons tot de mogelijkheden.