Hi! Ik ben Danielle, maar zeg maar gewoon Daan hoor! en ik zorg voor de liefde tussen hond & baas
 

Vanaf volgend jaar kun je hier terecht voor op maat gemaakt voedingsadvies, ook voor 

honden met allergieën en afvalbegeleiding voor honden.


Goede voeding speelt een grote rol in het welzijn van de hond. Gedrag, voeding & gezondheid maken het cirkeltje rond. 
Daarom vind ik het belangrijk dat er meer aandacht komt voor de juiste voeding voor de hond.


Je zult hier meer informatie vinden over voeding.


  Eieren gezond of niet?

 Je hebt vast wel eens gehoord dat het geven van een ei aan je hond gezond is. Dat klopt ook!

Alleen geef je dan een rauw of een gekookt ei? 

Rauw eigeel zit boordenvol met vitamine, mineralen en biotine en nog veel meer. Bij het koken van het eigeel gaat een deel van deze voedingsstoffen helaas verloren. Als het om het eigeel gaat zou je dus het beste het eigeel rauw kunnen geven.

In rauw eitwit zit veel avidine, dit stofje zorgt ervoor dat het lichaam verhinderd wordt om biotine op te nemen. Wat zonde is omdat er in eigeel veel biotine zit. Daarom is het het beste om het eiwit te koken. Bij het koken van eiwit wordt avidine onschadelijk gemaakt.

Maar wat geef je dan nu het beste? 

Het beste advies is het eigeel rauw te geven en het eiwit te koken of alleen het eigeel te geven. Een gekookt ei is een goed alternatief, je verliest wat voedingsstoffen maar het is nog steeds enorm voedzaam. Geef je af en toe een eitje kan het geen kwaad om het ei rauw te geven.

Honden hebben voldoende antistoffen in hun lijf om te zorgen dat ze geen last hebben van salmonella. Echter als de weerstand van jouw hond lager is, kunnen de antistoffen lager zijn en zouden ze er dus wel last van kunnen krijgen. Heb je dus een jonge of oudere hond of een hond die cortisonen krijgt is het dus niet verstandig om een rauw ei te geven maar geef hem dan gekookt.

Het geven van eieren doe je natuurlijk wel met mate. Het advies voor de kleine hond is maximaal 1 ei per week en voor middelgrote en grote honden maximaal 2 tot 3 eieren per week.Bron: DigiDog
 
E-mailen
Bellen