Welkom bij Daan&Dogs 
.

Wie ben ik?

 

 Mijn naam is Danielle van Aalzum, 35jaar oud.

Ik woon in Bavel samen met mijn 4 honden. 

De rottweilers Tico & Dino en de Franse bulldogen Tyson & Nevi. 

Mijn grootste passie is honden. Ik ben mijn hele leven opgegroeid in het gezelschap van honden(Berner Sennen Bijoux, Labrador Retriever Kiara, Boomer Cheeky, Mechelse Herder Djazz) en had dit ook echt niet willen missen, de band die je met een hond opbouwt is ongekend. 

 

Opleidingen

Door mijn voorliefde voor honden ben ik aan de opleiding MBO Dierenverzorging begonnen. 

De eerste 2 jaar heb ik de specialisatie richting dierenarts-assistente gekozen. Na een lange stage periode bij een erg leuke dierenartsenpraktijk kwam ik er toch achter dat dit niks voor mij was. De kennis over de dierenzorg vond ik enorm interessant maar dat de dieren in de praktijk daar liever niet wilde zijn en dat het contact met de dieren daar minimaal is heb ik besloten om het jaar daarna over de stappen naar de richting trimmen.

 Door het leren en werken met honden is mijn passie alleen maar groter geworden en daarom blijf ik mijn kennis uitbreiden en mijn kennis up-to-date houden met diverse cursussen, workshops en lezingen over hondengedrag, verschillende trainingsmethodes en eigenlijk alles op het gebied van honden. Vorig jaar ben ik met goed gevolg afgestudeerd als kynologisch instructeur. Op dit moment ben ik bezig met de opleiding tot voedingsdeskundige voor honden en katten en ik hoop in de toekomst mijn opleiding voor hondengedrag uit te kunnen breiden naar kynologisch gedragstherapeut.

Naast mijn huidige opleiding is mijn verlanglijstje met diverse cursussen en opleidingen over honden is nog erg lang.

Buiten het "echte"werken met honden heb ik via mijn vader nog een andere passie, fotografie! In 2015 heb ik dan ook de opleiding gevolgd voor hondenfotograaf. Voor mij staat het plezier van de hond voorop en wil ik de hond in de meest ongedwongen sfeer kunnen vastleggen. Voor een levenslange mooie herinnering.


Behaalde Diploma's & Certificaten:
* MBO Dierenverzorging
* Trimdiploma
* EHBO voor dieren
* Hondenfotograaf
* Module Rassenkennis 
* Module Bedrijfsvoering Hondenuitlaatservice
* Algemene basis africhters
* Algemene basis africhters - gevorderden
* Prive-workshop gevorderden hondenfotografie
* Kynologisch instructeur


Lezingen
* BAT-training
* Massage bij angst
* Wel of niet castreren of steriliseren bij honden
* De relatie tussen gedrag van je hond en zijn gezondheid
* Vuurwerk angst

 


  Daan&Dogs

   Na diverse jaren te hebben gewerkt in de horeca kwam ik ineens tot de conclusie, dat dit niet de reden was waarom ik aan die opleiding begonnen was. Ik heb dan ook het roer omgegooid en ik ben met de horeca gestopt om dan eindelijk met honden te kunnen werken.
  In 2012 werd dan ook Daan&Dogs geboren. Het was voor mij een droom die uitkwam. 
  In de begin periode heb ik naast de uitlaatservice ook nog honden getrimd maar inmiddels ligt nu de focus op het uitlaten van de honden. In de weekenden en in de avonden geef ik trainingen en als mijn drukke agenda het toelaat verzorg ik zo nu en dan nog fotoshoots.
  Na 9 jaar lang dag in en uit te werken met honden, is er dan ook nooit een dag geweest waar ik spijt heb van mijn beslissing. Ik hoop nog heel wat jaartjes voor al mijn lieve uitlaathondjes te mogen zorgen.
  Want er is toch niks leukers dan van je hobby je werk te hebben gemaakt!  
Mijn eigen honden

Met trots stel ik aan jullie voor mijn mooie viertal. Mijn rottweiler Tico en Franse bulldog Tyson heb ik vanaf pups af aan, Franse bulldog Nevi en Rottweiler Dino zijn mijn herplaatsertjes.

Tico 

Door het altijd omgeven zijn door honden was het een kwestie van tijd toen ik op mezelf ging wonen wanneer mijn eerste echte eigen hond zou komen. Na uitgebreid te hebben nagedacht en fokkers te hebben bezocht was daar dan mijn eerst eigen hond, Tico de Rottweiler. Tico is de meest belangrijke hond in mijn leven, Ik heb zoveel van hem geleerd en hij was de grootste reden dat ik met de uitlaatservice ben begonnen. Daaom komt Tico terug in mijn logo en in de rest van de huisstijl van Daan&Dogs.

Ik heb met Tico bijna alle mogelijke cursussen gevolgd die je maar kunt bedenken; van gehoorzaamheid tot ipo van treibball tot agility. Inmiddels is mijn knappe man al 11jaar oud en kan helaas niet meer mee met de uitlaatservice vanwege zijn ouderdom en geniet daarom nog lekker van zijn pensioen.

 Tyson

Na een 3jaar alleen met Tico te zijn geweest vond ik het tijd worden om een vriendje voor hem te zoeken. Na lang te hebben gezocht na de "perfecte" hond werd ik verliefd op de Franse bulldog pup Tyson, inmiddels is Tyson nu 7 jaar oud. Samen met deze kleine man heb ik ook nog diverse cursussen gevolgd. Ook aan wat kleine gedragsprobleempjes moest gewerkt worden, hij had enorm last van verlatingsangst. Maar na ruim een jaar bijna mijn hele leven hier op ingesteld te hebben kon ik dan wel met trots zeggen dat zijn verlatingsangst onder controle is.  

 

Nevi

 Een aantal jaar geleden ging het ineens bergafwaarts met Tico. Helaas zag het er op dat moment zo uit dat hij misschien niet lang meer bij ons zou zijn. Op dat moment ben ik gaan zoeken naar een nieuw vriendje voor mijn hondjes.. Omdat Tyson nooit alleen was geweest en ik bang was dat zijn verlatingsangst terug zou komen als hij ineens alleen zou zijn kwam daar Nevi op ons pad. Nevi is een Franse bulldog van 6jaar oud. Hij is door zijn vorige baasjes zwaar verwaarloosd. Ik kwam hem tegen op Facebook en was met spoed op zoek naar een warme mand. Hij had enorme ooronstekingen, was graatmager en zijn rug was kaal door de voedselallergie, ook is hij doof. 

Inmiddels woont Nevi 4 jaar bij ons en is enorm opgeleefd en het gaat hartstikke goed met hem. Na hem de eerste tijd lekker aan zijn nieuwe leven te laten wennen zijn we inmiddels begonnen aan het trainen voor obedience, en echte maar leuke uitdaging voor ons met een dove hond


  Dino

Mijn nummer 4 kwam eigenlijk totaal onverwachts. Vanaf 8 weken zorgde ik al voor puppy Dino, de Rottweiler. Deze ging een aantal dagen mee met de uitlaatservice en ik paste in het weekend regelmatig op hem. Mijn eigen honden vormden met Dino dan ook een leuke roedel. Met 8 maanden kon zijn huidige baasje niet meer voor hem zorgen en ik kon geen afscheid van hem nemen dus heb ik hem in huis genomen. Dino is inmmidels 4 jaar oud en ik train obedience met hem en ik hoop zodra corona het weer toelaat hem uit te brengen op  wedstrijden.


 Met mijn knappe viertal ben ik in mijn vrije tijd dan ook erg veel in de bossen en andere wandelgebieden te vinden, om te genieten van de omgeving en om mijn knappe viertal op de foto te zetten. Honden zijn niet alleen mijn "werk" maar ook mijn hobby.