Hi! Ik ben Danielle, maar zeg maar gewoon Daan hoor! en ik zorg voor de liefde tussen hond & baas
 


Hoi hoi! Ik ben Danielle, maar zeg maar gewoon Daan hoor! 

Ik ben 36jaar jong en ik woon in Bavel, samen met mijn fantastische 4 honden.  De rottweilers Tico & Dino en de Franse bulldogen Tyson & Nevi. 

Omdat ik het liefst de hele dag omgeven ben door dieren, verbaasd het je misschien niet dat ik naast mijn liefde voor honden ook een enorme liefde voor paarden heb. Mijn beestenboel is compleet met mijn 2 paarden, Joe de Haflinger & Fjorden veulentje Jill.

Maar mijn grootste passie is toch wel honden. Ik ben mijn hele leven opgegroeid in het gezelschap van honden  (Berner Sennen Bijoux, Labrador Retriever Kiara, Boomer Cheeky, Mechelse Herder Djazz) en had dit ook echt niet willen missen, de band die je met een hond opbouwt is ongekend. 

 

Opleidingen

Door mijn voorliefde voor honden ben ik aan de opleiding MBO Dierenverzorging begonnen. 

De eerste 2 jaar heb ik de specialisatie richting dierenarts-assistente gekozen. Na een lange stage periode bij een erg leuke dierenartsenpraktijk kwam ik er toch achter dat dit niks voor mij was. De kennis over de dierenzorg vond ik enorm interessant maar dat de dieren in de praktijk daar liever niet wilde zijn en dat het contact met de dieren daar minimaal is heb ik besloten om het jaar daarna over de stappen naar de richting trimmen.

Door het leren en werken met honden is mijn passie alleen maar groter geworden en daarom blijf ik mijn kennis uitbreiden en mijn kennis up-to-date houden met diverse cursussen, workshops en lezingen over hondengedrag, verschillende trainingsmethodes en eigenlijk alles op het gebied van honden. Ik ben met goed gevolg afgestudeerd als Kynologisch instructeur, en op dit moment ben ik bezig met de opleiding tot hondengedragstherapeut en als alles goed verloopt studeer ik begin volgend jaar af als voedingsdeskundige voor honden & katten. 

Naast mijn huidige opleiding is mijn verlanglijstje met diverse cursussen en opleidingen over honden is nog erg lang.

Buiten het "echte"werken met honden heb ik via mijn vader nog een andere passie, fotografie! In 2015 heb ik dan ook de opleiding gevolgd voor hondenfotograaf. Voor mij staat het plezier van de hond voorop en wil ik de hond in de meest ongedwongen sfeer kunnen vastleggen. Voor een levenslange mooie herinnering.


Behaalde Diploma's & Certificaten:
* MBO Dierenverzorging
* Trimdiploma
* EHBO voor dieren
* Hondenfotograaf
* Module Rassenkennis 
* Module Bedrijfsvoering Hondenuitlaatservice
* Algemene basis africhters
* Algemene basis africhters - gevorderden
* Prive-workshop gevorderden hondenfotografie
* Kynologisch instructeur


 Bijscholingen:

* BAT-training
* Massage bij angst
* Wel of niet castreren of steriliseren bij honden
* De relatie tussen gedrag van je hond en zijn gezondheid
* Vuurwerk angst

En met trots kan ik ook melden dat ik ben aangesloten met Daan&Dogs bij SPPD voor professionele dierengedragsdeskundige

 

  Daan&Dogs
   Na diverse jaren te hebben gewerkt in de horeca kwam ik ineens tot de conclusie, dat dit niet de reden was waarom ik aan die opleiding begonnen was. Ik heb dan ook het roer omgegooid en ik ben met de horeca gestopt om dan eindelijk met honden te kunnen werken.
  In 2012 werd dan ook Daan&Dogs geboren. Het was voor mij een droom die uitkwam. 
  In de begin periode heb ik naast de uitlaatservice ook nog honden getrimd maar inmiddels ligt nu de focus op het uitlaten van de honden. In de weekenden en in de avonden geef ik trainingen en als mijn drukke agenda het toelaat verzorg ik zo nu en dan nog fotoshoots.
  Na bijna 10 jaar lang dag in en uit te werken met honden, is er dan ook nooit een dag geweest waar ik spijt heb van mijn beslissing. Ik hoop nog heel wat jaartjes voor al mijn lieve uitlaathondjes te mogen zorgen.
  Want er is toch niks leukers dan van je hobby je werk te hebben gemaakt!  Mijn eigen honden
Met trots stel ik aan jullie voor mijn mooie viertal. Mijn rottweiler Tico en Franse bulldog Tyson heb ik vanaf pups af aan, Franse bulldog Nevi en Rottweiler Dino zijn mijn herplaatsertjes.
Tico 

Door het altijd omgeven zijn door honden was het een kwestie van tijd toen ik op mezelf ging wonen wanneer mijn eerste echte eigen hond zou komen. Na uitgebreid te hebben nagedacht en fokkers te hebben bezocht was daar dan mijn eerst eigen hond, Tico de Rottweiler. Tico is de meest belangrijke hond in mijn leven, Ik heb zoveel van hem geleerd en hij was de grootste reden dat ik met de uitlaatservice ben begonnen. Daarom komt Tico terug in mijn logo en in de rest van de huisstijl van Daan&Dogs.

Ik heb met Tico bijna alle mogelijke cursussen gevolgd die je maar kunt bedenken; van gehoorzaamheid tot ipo van treibball tot agility. Inmiddels is mijn knappe man al 11jaar oud en kan helaas niet meer mee met de uitlaatservice vanwege zijn ouderdom en geniet daarom nog lekker van zijn pensioen. Tyson

Na een 3jaar alleen met Tico te zijn geweest vond ik het tijd worden om een vriendje voor hem te zoeken. Na lang te hebben gezocht na de "perfecte" hond werd ik verliefd op de Franse bulldog pup Tyson, inmiddels is Tyson nu 7 jaar oud. Samen met deze kleine man heb ik ook nog diverse cursussen gevolgd. Ook aan wat kleine gedragsprobleempjes moest gewerkt worden, hij had enorm last van verlatingsangst. Maar na ruim een jaar bijna mijn hele leven hier op ingesteld te hebben kon ik dan wel met trots zeggen dat zijn verlatingsangst onder controle is.  Nevi

 Een aantal jaar geleden ging het ineens bergafwaarts met Tico. Helaas zag het er op dat moment zo uit dat hij misschien niet lang meer bij ons zou zijn. Op dat moment ben ik gaan zoeken naar een nieuw vriendje voor mijn hondjes.. Omdat Tyson nooit alleen was geweest en ik bang was dat zijn verlatingsangst terug zou komen als hij ineens alleen zou zijn kwam daar Nevi op ons pad. Nevi is een Franse bulldog van 6jaar oud. Hij is door zijn vorige baasjes zwaar verwaarloosd. Ik kwam hem tegen op Facebook en was met spoed op zoek naar een warme mand. Hij had enorme ooronstekingen, was graatmager en zijn rug was kaal door de voedselallergie, ook is hij doof. 

Inmiddels woont Nevi 4 jaar bij ons en is enorm opgeleefd en het gaat hartstikke goed met hem. Na hem de eerste tijd lekker aan zijn nieuwe leven te laten wennen zijn we inmiddels begonnen aan het trainen voor obedience, en echte maar leuke uitdaging voor ons met een dove hond Dino

Mijn nummer 4 kwam eigenlijk totaal onverwachts. Vanaf 8 weken zorgde ik al voor puppy Dino, de Rottweiler. Deze ging een aantal dagen mee met de uitlaatservice en ik paste in het weekend regelmatig op hem. Mijn eigen honden vormden met Dino dan ook een leuke roedel. Met 8 maanden kon zijn huidige baasje niet meer voor hem zorgen en ik kon geen afscheid van hem nemen dus heb ik hem in huis genomen. Dino is inmiddels 4 jaar oud en ik train obedience met hem en ik hoop zodra corona het weer toelaat hem uit te brengen op  wedstrijden.Joe 

 Deze knappe verschijning is mijn Haflinger Joe, hij is mijn 2e eigen paard. Helaas heb ik eind 2019 geheel onverwachts afscheid van mijn eerste paardje Mattie moeten nemen. Mattie was ook een Haflinger, net als Joe. Joe is pas 4 jaar oud en dus nog lekker jong en speels en hangt bij ons in de wei echt de clown uit. Het is een heerlijk knuffeldier, waar ik na een dagje werk heerlijk mee kan ontspannen.Jill

Dit is mijn Fjordenbaby Jill, ze is inmiddels 7 maanden oud.  Jill maakt mijn beestenboel meer dan compleet. Vanaf november 2020 is Jill bij mij. Jill mag in de wei met onze mooie kudde gemengd met meerdere leeftijdsgenoten lekker opgroeien. Het is een enorm zachtaardig paardje met een hoog schattigheidsgehalte. Gemiddelde leeftijd van paarden ligt in Nederland rond de 25, daarom leek het mij fantastisch om een veulentje te zien op groeien en uit te groeien tot een volwassen paard. De band die je met dieren opbouwt is geweldig, hoe bijzonder is dat dan als die band 25jaar zou duren.


Met mijn knappe dieren ben ik in mijn vrije tijd dan ook erg veel in de bossen en andere natuurgebieden te vinden, om te genieten van de omgeving of om mijn beestjes op de foto te zetten. Dieren zijn niet alleen mijn "werk" maar ook mijn hobby.

 
E-mailen
Bellen