Wie ben ik?

 

 

 Ik en mijn hondjes 

Mijn naam is Danielle van Aalzum, 33jaar oud.

Ik woon in Bavel samen met mijn 4 honden. De rottweilers Tico & Dino en de Franse bulldogen Tyson & Nevi.

Mijn grootste passie is honden. Ik ben mijn hele leven opgegroeid in het gezelschap van honden(Berner Sennen Bijoux, Labrador Retriever Kiara, Boomer Cheeky, Mechelse Herder Djazz) en had dit ook echt niet willen missen, de band die je met een hond opbouwt is ongekend. 

 

Tico

Door het altijd omgeven zijn door honden was het een kwestie van tijd toen ik op mezelf ging wonen wanneer mijn eerste echte eigen hond zou komen. Na uitgebreid te hebben nagedacht en fokkers te hebben bezocht was daar dan mijn eerst eigen hond, Tico de Rottweiler.

Met hem heb ik bijna alle mogelijke cursussen gevolgd die je maar kunt bedenken; van gehoorzaamheid tot ipo van treibball tot agility. Inmiddels is mijn knappe man al 7jaar oud en kan helaas niet alle dagen meer met de uitlaatservice mee vanwege gewrichtsproblemen.

 Tyson

Na een 3jaar alleen met Tico te zijn geweest vond ik het tijd worden om een vriendje voor hem te zoeken. Na lang te hebben gezocht na de "perfecte" hond werd ik verliefd op de Franse bulldog pup Tyson, inmiddels is Tyson nu 4jaar oud. Samen met deze kleine man heb ik ook nog diverse cursussen gevolgd. Ook aan wat kleine gedragsprobleempjes moest gewerkt worden, hij had enorm last van verlatingsangst. Maar na ruim een jaar bijna mijn hele leven hier op ingesteld te hebben kon ik dan wel met trots zeggen dat zijn verlatingsangst onder controle is.  

Nevi

 Vorig jaar ging het ineens bergafwaarts met Tico, helaas zag het er op dat moment zo uit dat hij misschien niet lang meer bij ons zou zijn. Op dat moment ben ik gaan zoeken naar een nieuw vriendje voor mijn hondjes. Omdat Tyson nooit alleen was geweest en ik bang was dat zijn verlatingsangst terug zou komen als hij ineens alleen zou zijn kwam daar Nevi op ons pad. Nevi is een Franse bulldog van 2jaar oud. Hij is door zijn vorige baasjes zwaar verwaarloosd. Ik kwam hem tegen op Facebook en was met spoed op zoek naar een warme mand. Hij had enorme ooronstekingen, was graatmager en zijn rug was kaal door de voedselallergie, ook is hij doof.
Inmiddels woont Nevi bijna een jaar bij ons en is hij enorm opgeleefd en het gaat hartstikke goed met hem.

 

Dino

Mijn nummer 4 kwam eigenlijk totaal onverwachts. Vanaf 8 weken zorgde ik al voor puppy Dino, de Rottweiler. Deze ging een aantal dagen mee met de uitlaatservice en ik paste in het weekend regelmatig op hem. Mijn eigen honden vormden met Dino dan ook een leuke roedel. Met 8 maanden kon zijn huidige baasje niet meer voor hem zorgen en ik kon geen afscheid van hem nemen dus heb ik hem in huis genomen. Met Dino heb ik een cursus gehoorzaamheid gedaan en gaan binnekort starten met het trainen voor stepjoring.

 

Met mijn knappe viertal ben ik in mijn vrije tijd dan ook erg veel in de bossen en andere wandelgebieden te vinden. Honden zijn niet alleen mijn "werk" maar ook mijn hobby.

 

 

Opleiding

Door mijn voorliefde voor honden ben ik aan de opleiding MBO Dierenverzorging begonnen. Na het 2de jaar kreeg je de mogelijkheid te kiezen voor een specialisatie richting. Ik heb toen gekozen voor het trimmen van honden. Door het leren en werken met honden is mijn passie alleen maar groter geworden en daarom heb ik mijn opleiding uitgebreid met diverse cursussen, workshops en lezingen over hondengedrag, verschillende trainingsmethodes en eigenlijk alles op het gebied van honden. Op dit moment ben ik bezig met het behalen van mijn kynologisch instructeurs diploma, begin volgend jaar zal ik deze opleiding hopelijk met goed gevolg afronden.         Mijn verlanglijstje met diverse cursussen en opleidingen over honden is nog erg lang. 

 

 

Daan&Dogs

 Na diverse jaren te hebben gewerkt in de horeca kwam ik ineens tot de conclusie, dat dit niet de reden was waarom ik aan die opleiding begonnen was. Ik heb dan ook het roer omgegooid en ik ben met de horeca gestopt om dan eindelijk met honden te kunnen werken.

In 2012 werd dan ook Daan&Dogs geboren. Het was voor mij een droom die uitkwam. Na 7 jaar lang dag in en uit te werken met honden, is er dan ook nooit een dag geweest waar ik spijt heb van mijn beslissing. Ik hoop nog heel wat jaartjes voor al mijn lieve uitlaathondjes te mogen zorgen.

Want er is toch niks leukers dan van je hobby je werk te hebben gemaakt!